Het ‘nieuwe normaal’ ook bij Dier Medicentrum Haaren
Iedereen heeft te maken met de Covid19-pandemie. Ook uw dierenarts. En dus ook de baasjes van de patiënten. Bovendien ziet het ernaar uit dat de verschillende maatregelen van de overheid nog enige tijd zullen duren, zolang er geen vaccin of behandeling is. Welke maatregelen heeft Dier Medicentrum Haaren genomen?
Geen baasje mee naar binnen
“Het doet me best wel wat”, zegt dierenarts Mariëlle Vossen, “want in mijn praktijk staat de zorg voor het dier centraal, en dat doe je altijd samen met de eigenaar. Nu mag die niet mee naar binnen. Voor zijn of haar eigen bestwil.” Gelukkig begrijpen de meeste mensen het wel dat nu een van de paraveterinairen hun huisdier vasthouden in de behandelkamer. “Ik hoop dat het niet al te lang gaat duren, want ook de kinderen zagen het bezoek aan de kliniek altijd als een uitje. Al was het maar door de snoeppot die altijd op de balie stond”, vertelt Kim de Jong die net met haar hond Faye voor een onderzoekje kwam.
Alle zorg gaat gewoon door
Dier Medicentrum Haaren levert gewoon alle zorg voor honden, katten en knaagdieren als voorheen. Dus wat is er dan nog meer anders dan dat het baasje niet mee naar binnen mag?
De grootste verandering is dat er vanwege de 1,5 m afstand er minder afspraken op een dag gemaakt kunnen worden. “Je moet zo min mogelijk contact tussen verschillende baasjes hebben”, aldus Mariëlle. “Dus plannen we nu ‘wisseltijd’ in tussen de afspraken. Het gevolg is dat mensen soms een dag later pas terecht kunnen. Maar als het spoed heeft, dan zijn we er natuurlijk 24/7 voor onze patiëntjes.”
Meer stress bij baasjes, ook klachten bij huisdieren
Nu zoveel mensen al aantal maanden thuiswerken zien ze bij Dier Medicentrum bepaalde klachten vaker dan voor corona. Neem bijvoorbeeld katten met blaasproblemen. Daar is een eenvoudige verklaring voor: het is thuis gedaan met de rust. Dit geeft stress bij onze poezenvrienden wat de kans op een blaasprobleem significant vergroot. Daarnaast gaan sommige katten zichzelf vanwege de stress meer poetsen en likken, wat dan weer leidt tot huidklachten. “En nu mensen meer thuis zijn, doen ze ook meer met hun hond”, zegt Mariëlle. “Dat is voor de hond natuurlijk super fijn, maar als die hond dat niet gewend is, zie je ineens meer klachten aan gewrichten of voetzooltjes.” Zelfs de opruimwoede van veel mensen heeft soms bijzondere gevolgen. Zo belde een tijdje terug een eigenaar in paniek op, omdat zijn hond in de kelder mee hielp en het muizengifdoosje had opgegeten. Het liep gelukkig goed af, want de dosering was te laag om echt giftig te zijn.
Alle maatregelen van Dier Medicentrum nog even op een rijtje
– uw huisdier wordt tijdens het consult vastgehouden door een paraveterinair.
– wij vragen u buiten de spreekkamer voor de paarse muur te wachten
– voor een afspraak kunt u zoals altijd bellen of online een afspraak inplannen
– als u voer of medicatie komt ophalen, belt u dan even van te voren zodat we het klaar kunnen zetten
– wij schudden geen handen
– kom met maximaal één GEZOND persoon op het afgesproken tijdstip naar de afspraak
– wij doen in deze periode geen huisvisites
– deurklinken, behandel tafels & pinautomaat worden na elke patient ontsmet
– was uw handen voor en na bezoek aan de praktijk en gebruik de onsmettingsgel bij de ingang
-liefst contactloos betalen
Dier Medicentrum is en blijft dus gewoon open en bereikbaar voor de zorg van uw huisdier.
Meer lezen over corona en huisdieren?
Er wordt veel geschreven over corona. Naast de site van het RIVM is voor huisdieren ook de (Engelstalige) site van de World Small Animal Veterinary Association interessant en betrouwbaar.